مدیریت زنجیره تامین

زنجیره تامین طلای سرخ ( زعفران )

هدف اصلی هر زنجیره تامین برآوردن نیازهای مشتریان و توجه به نیازها و انتظارات مشتری نهایی است
مطالعات نشان می دهد کشور ایران به علت داشتن منابع قابل دسترسی فراوان و نسبتاً ارزان از قبیل زمین و نیروی کار در تولید زعفران نسبت به دیگر رقبا از امتیازی مناسب برخوردار است، اما ضعف در سیستم کشاورزی، بسته بندی، بازاریابی و تبلیغات در بخش صادرات این محصول، موجب شده است جایگاه و سهم بازار ایران در تجارت زعفران، قابل قبول نباشد.
مجموعه زعفران ناصری با تکیه بر دانش و سالها تجربه در صنعت طلای سرخ (زعفران) و نیز بهره گیری از بهترین تجهیزات آزمایشگاهی و متخصصان صنعت موادغذایی تلاش می کند ضمن بهبود و ارتقای استانداردهای بهداشتی و کیفی در تولید و فرآوری زعفران، با توجه به انتظارات جهانی، نسبت به حذف دلالان بازار زعفران اقدام و از طریق اصلاح سیستم کشاورزی، خرید زعفران از بهترین مناطق کشاورزی، آزمایش و تفکیک زعفران با توجه به مصارف غذایی، دارویی و صنعتی، بسته بندی فاخر ، برندسازی ، تبلیغات و ایجاد نمایشگاه های داخلی و خارجی نسبت به شناخت و معرفی زعفران ایرانی اقدام و چالش های تولید، فرآوری و توزیع را برطرف نماید.

مزرعه

توجه به کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت گران بهاترین گیاه زراعی موجود در کره زمین از جمله انجام آزمایش و آنالیز خاک جهت کشف زمین مساعد برای کشت، تهیه پیاز مرغوب، آبیاری منظم، توجه به زمان مناسب برداشت و نهایتاً آموزش علمی کشاورزان ضمن افزایش کمی و کیفی محصول، موجب دست یابی به زعفرانی مرغوب و اصیل می گردد.

22

کنترل کیفیت

توجه به مشتری یعنی توجه به کنترل کیفیت.

ضروری است کیفیت زعفران از جنبه های مختلف نظیر خصوصیات فیزیکی، شیمایی، میکروبی، قارچ و غیره مورد بررسی و آزمون قرار بگیرد.

در این مرحله طلای سرخ در آزمایشگاههای تخصصی و زیر نظر کارشناسان مجرب صنایع غذایی، کنترل و الزامات استانداردهای بین المللی و ایمنی مواد غذایی به منظور تضمین کیفیت زعفران بررسی و زعفران جهت مصارف مختلف دارویی، غذایی و صنعتی تفکیک می گردد. برای تشخیص عیار زعفران باید به معیارهای زیر مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد:

- سلامت گل زعفران

- قدرت رنگ دهی (کروسین موجود در زعفران)

- میزان ناخالصی زعفران

- طعم (پیکروسین موجود در زعفران)

- عطر (سافرانال موجود در زعفران)

- میزان رطوبت

- طول رشته های زعفران و

بسته بندی

در دنیا از بسته بندی محصولات با عنوان «فروشنده خاموش» یاد می شود البته این مطلب به معنای عدم توجه مشتریان به کیفیت کالا نیست.

بسته بندی از ۲ منظر قابل تأمل است :

1) زعفران به نور و رطوبت حساس است لذا بسته بندی مناسب ضمن محافظت از زعفران در برابر عوامل خارجی، مانع نزول کیفیت، کاهش بو یا تغییر رنگ زعفران می شود. همچنین به حفاظت فیزیکی از کالا در مقابل خرد شدن، شکستن یا هر تغییر فیزیکی در فرم کالا می شود.

بسته بندی با کیفیت باعث حفظ خواص و فواید مواد غذایی می شود و به هنگام حمل و نقل جابجایی و توزیع نقش محافظت از محصول را دارد.

2) بسته بندی برای کالاهای مصرفی مانند زعفران وظیفه بازاریابی را نیز برعهده دارد. در واقع بسته‌بندی در این بخش جزئی از کالا محسوب می شود

تعیین وزن بسته بندی، شکل بسته بندی، رنگ بسته بندی، جنس و‌نوع بسته بندی و اطلاعات‌ لازم جهت درج در ظروف بسته بندی زعفران نکاتی است که اهمیت داشته و بر روی تصمیم خرید مشتریان اثرگذار است.

انبار

انبار و شرایط نگهداری گرانترین ادویه جهان
پژوهش ها بیانگر آن است که میزان ترکیبات موثر زعفران با بستگی بسیار زیادی به شرایط نگهداری آن دارد. رطوبت، درجه حرارت، نور، اکسیژن و ph از جمله عناصر موثر و تعیین کننده در نگهداری زعفران به شمار می رود. عدم نگهداری صحیح و انبار زعفران، موجب کاهش عطر، طعم، توان رنگ دهی و حتی خواص دارویی زعفران می شود. رعایت شرایط بهداشتی و صحیح انبار این گیاه باعث افزایش مدت ماندگاری با حفظ خواص کیفی طلای سرخ می گردد.

مارکتینگ، برندینگ و توزیع

وقتی از چالش های تامین، تلخیص، فرآوری و بسته بندی عبور می کنیم چالش های توزیع و بازاریابی اصلی ترین دغدغه هر بنگاه اقتصادی است.

 ۴ دغدغه اصلی مشتریان نهایی عبارت است از:

  1. قیمت مناسب
  2. خدمات پس از فروش
  3. اطمینان از اصالت و کیفیت
  4. تحویل به موقع

زعفران قاسم ناصری تلاش می‌کند با رصد دقیق بازار، شناخت بازارهای مصرف، احاطه و اشراف به قوانین و مقررات بین المللی توزیع و عرضه کالا و توجه به علایق و سلایق مشتریان ضمن حفظ حفظ اعتبار و ارتقاء برند ناصری، سبک جدیدی از مارکتینگ را در بازارهای داخلی و خارجی پیاده سازی نماید.

مجموعه زعفران قاسم ناصری سیاست ها و استراتژی های ذیل را برای فروش طلای سرخ و با ارزشترین محصول کشاورزی و گران ترین ادویه جهان تدوین و در دستور کار قرار داده است:

  1. انجام تحقیقات بازار
  2. حفظ و ارتقاء برند زعفران قاسم ناصری
  3. تحقیق‌ و‌بررسی رفتار مشتریان و مصرف کنندگان
  4. استفاده از سیستم های CRM‌
  5. برگزاری جشنواره و نمایشگاه های فروش
  6. خلاقیت و‌ نوآوری در تولید فرآورده های زعفران و خشکبار
  7. افزایش کیفیت و سرعت در تحویل کالا